Kotiin vietävät palvelut

 

• Ikäihmisille, mielenterveyskuntoutujille,

  kehitysvammaisille ja muutoin

  toimintakyvyltään rajoittuneille

• Hoiva- ja hyvinvointipalvelut

• Tukipalvelut, esim. ateria- ja vaatehuolto

• Hygienia- ja siivouspalvelut

• Saattohoito

• Asiointi- ja virkistäytymispalvelu

• Mahdollisuus osallistua Kartanonmäen

   päivätoimintaan   oheispalveluineen

• Palveluja tarjotaan Iisalmen, Kiuruveden ja

   Vieremän alueella

Runnin Kartanonmäki Oy  •  Runnintie 462  •  74595 RUNNI  •  0207 920 487

Lisävuosia kotona pärjäämiselle

 

Asiakkaan tarpeet ja toimintakyky määritellään aluksi palvelusuunnitelmaan. Tavoitteiden toteutumista arvioidaan säännöllisesti. Suunnitelmaan määritellään mm. kotikäyntikerrat ja -aika.

 

Kotona sitten hoitajan kanssa ulkoillaan ja vähän jumppaillaankin. Lihasvoima, tasapaino ja virkeä mieli kulkevat usein käsi kädessä.

Yhdessä etsitään myös muuta virkinettä vapaa-aikaan.

 

Jos kuitenkin olotila arveluttaa, ympäri vuorokauden Runnilla päivystävän hoitajamme tavoittaa puhelimella. Sairauskohtauksissa pitää yhteys ottaa suoraan hätänumeroon.

 

Hoitajillamme on luvat ottaa (lähetteellä) verikokeita tai antaa kotona pieniä hoitoja. Verenpaine, verensokeri ja paino mitataan ilmaan muuta. Asiakas maksaa hoitotarvikkeet ja lääkkeet.

 

Asiakasta ohjataan tai tarpeen mukaan autetaan huolehtimaan hygienistaan. Lääkkeitä annetaan sovitusti tai lääkärin määräyksen mukaisesti. Hoitajan käynnin palveluista ja kestosta sovitaan asiakkaan tarpeeiden mukaisesti.

 

Moni haluaa maallisen taivalluksensa päättyvän tutussa ympäristössä kotona. Runnin Kartanonmäen saattohoitopalvelun tavoitteena on luoda yhteistyössä omaisten, kotisairaalan, lääkärin ja seurakunnan kanssa elämän loppupolkua kulkevalle kivuton lähtörauha. Saattohoidolla pyritään myös tukemaan omaisia ja heidän valmistautumista tulevaan.

 

Terveellinen ruokavalio on tarpeen kaikille ja ruoan valmistusapu usealle. Hoitajamme voi käydä tai käyttää asiakasta ostoksilla. Runnin alueella voi asiakas käydä syömässä Kartanonmäellä tai ateria tuodaan hänelle kotiin (enintään 20 km toimipaikasta). Vastaava palveluvalikoima on tilattavissa myös vaatehuollossa.

 

Siivouspalvelussamme hoitaja ohjaa asiakasta siivoustöissä, kuten pölyjen pyyhkimisessä ja kukkien kastelussa. Siivousapua voi myös ostaa.

 

Kun mieli tekisi virkistäytymään, mutta yksin ei pysty, Kartanonmäen asiakaspalvelu tulee apuun. Hoitaja on kaverina hoitamassa asioita kaupoissa, virastoissa ja pankissa tai käyttämässä asiakasta vaikkapa teatterissa tai uimassa.

 

Ja jos muutenkin tekee mieli päästä välillä tuulettumaan, kotona asuva asiakas voi osallistua Kartanonmäen päivätoimintaan, jossa esim.

leivotaan, laitetaan ruokaa, keskustellaan, retkeillään, liikutaan

muuten, hoidetaan puutarhaa ja eläimiä.

 

Päivätoimintaan kotiasiakas voi sopia maksullisen kyydin Kartanonmäen autolla. Päivän aikana voi myös ruokalla ja saada kylvetysapua.