Kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Metsolakoti

 

Metsolakoti on 6-paikkainen asumisyksikkö.

Koti tarjoaa tehostettua asumispalvelua kehitysvammaisille asiakkaille.

Toimii Runnin Kartanonmäen päärakennuksen alakerrassa.

Metsolakodissa jokaisella asiakkaalla on oma huone.

Asiakas voi sisustaa omilla tavaroillaan.

Yhteisiä tiloja ovat keittiö ja olohuone.

Naisille ja miehille omat WC- ja peseytymistilat.

 

Metsolakodissa asiakkaalle nimetään omaohjaaja.

Ohjaajan kanssa laaditaan henkilökohtainen tukisuunnitelma.

Suunnitelmassa määritellään hänen yksilöllinen palvelutarpeensa. Suunnitelmaa tarkastetaan vuosittain tai aina elämäntilanteen muuttuessa. Asiakkaan hyvinvoinnista ja kuntoutuksesta huolehtii omaohjaaja yhdessä osaavan henkilökunnan, hoitavan lääkärin ja fysioterapeutin kanssa.

 

Metsolakoti on turvallinen ja kodinomainen yksikkö.

Toiminnan tarkoituksena on tukea kehitysvammaisten asiakkaiden omaa elämänhallintaa ja osallisuutta. Toiminnan tärkeimpiä lähtökohtia ovat asiakaslähtöisyys ja tasavertaisuus. Metsolakodissa toimitaan yhteisöllisyyden periaatteella. Tulevia tapahtumia suunnitellaan ja käydään läpi yhdessä viikoittain järjestettävässä yhteisökokouksessa.

 

Asiakkaiden psyykkistä ja fyysistä toimintakykyä pidetään yllä järjestämällä virikkeellistä päivätoimintaa, ottamalla osaa erilaisiin kehitysvammaisille suunnattuihin tapahtumiin sekä käymällä yhdessä virkistys- ja asiointimatkoilla.

 

Henkilökunta tukee asiakasta ylläpitämään sosiaalisia verkostojaan. Asiakkaan sukulaiset ja ystävät voivat kyläillä Metsolakodissa aina halutessaan. Tämän lisäksi Metsolakodissa järjestetään kerran vuodessa erityinen omaisten päivä, jolloin vietämme yhdessä aikaa asiakkaille tärkeiden henkilöiden kanssa. Kaiken toiminnan tavoitteena on mahdollistaa asiakkaalle tasapainoinen arki.

 

Metsolakodin lähiesimies:

Päivi Ruuska 020 792 0486

 

Kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö METSOLAKOTI

 

ASIAKASLÄHTÖISYYS:

Asiakaslähtöisyys tarkoittaa sitä, että asiakas on oman elämänsä päämies. Asiakas tietää itse parhaiten, mitä haluaa ja tarvitsee.

Ohjaajat auttavat niissä asioissa, missä asiakas tarvitsee apua.

 

YHTEISÖLLISYYS:

Yhteisöllisyys tarkoittaa sitä, että pidämme toisistamme huolta.

Teemme asioita yhdessä, kannamme vastuuta arkiaskareista ja vietämme yhteistä aikaa.

 

OSALLISUUS:

Osallisuus tarkoittaa sitä, että jokainen asiakas saa osallistua Metsolakodin arkeeen sillä tavoin kuin itse haluaa ja pystyy. Ohjaaja ei tee asioita asiakkaan puolesta. Ohjaaja auttaa siinä, missä apua tarvitaan.

 

TASAVERTAISUUS:

Tasavertaisuus tarkoittaa sitä, että me jokainen olemme samanarvoisia. Kukaan ei ole toista tärkeämpi, vaan me kaikki olemme yhdenvertaisia. Olemme kaikki arvokkaita.

 

KODINOMAISUUS:

Kodinomaisuus tarkoittaa sitä, että kaikilla on Metsolakodissa oma huone. Omaan huoneeseen voi mennä, jos haluaa omaa rauhaa. Metsolakodissa on myös yhteisiä tiloja, kuten olohuone. Siellä voi viettää aikaa yhdessä muiden kanssa. Meillä on lämmin ilmapiiri. Metsolakodissa on hyvä olla.

 

Metsolakodissa on 6 kpl yhden hengen huoneita.

ARKI METSOLAKODISSA

 

Aamuisin syömme yhdessä aamupalan Metsolakodin keittiössä. Aamuvuoron ohjaaja auttaa asiakkaita aamutoimissa. Arkisin asiakkaat voivat käydä kodin ulkopuolella päivätoiminnassa. Myös Kartanonmäellä voi osallistua ohjattuun vapaa-ajan toimintaan. Lämpimät ateriat käymme syömässä Kartanonmäen ruokasalissa. Siellä tarjotaan herkullista kotiruokaa. Päiväkahvin ja iltapalan laitamme yhdessä Metsolakodin keittiössä. Iltavuoron ohjaaja auttaa asiakkaita iltatoimissa. Sitten käymme nukkumaan. Yöllä asiakkaita auttaa yöhoitaja.

 

Teemme Metsolakodissa arkipäiväisiä asioita. Käymme ulkoilemassa, siivoamme oman huoneen, leivomme tai käymme kauppa-asioilla. Viikonloppuisin käymme saunassa. Ohjaaja on auttamassa ja tukemassa siinä, missä tarvitaan. Jokainen saa sellaista apua, mitä tarvitsee.

 

Meillä toimitaan yhteisöllisyyden periaatteella. Se tarkoittaa sitä, että pidämme toisistamme huolta ja teemme asioita yhdessä. Metsolakodissa pidetään kerran viikossa yhteisökokous, johon kaikki osallistuvat. Siellä käsitellään seuraavan viikon asioita sekä suunnitellaan tulevaa.

Läheisemme saavat vierailla Metsolakodissa aina halutessaan. Sen lisäksi meillä on kerran vuodessa erityinen omaisten päivä. Silloin vietämme kaikki yhdessä aikaa asiakkaille tärkeiden ihmisten kanssa.

 

Tavoitteenamme on, että kaikilla on hyvä asua Metsolakodissa.

Runnin Kartanonmäki Oy  •  Runnintie 462  •  74595 RUNNI  •  0207 920 487